Garnki na Warszawskiej, czyli kulinarno – literacki debiut Klubu 123

Czy kuchnia musi być przewidywalna? Czy warsztaty kulinarne to tylko jedzenie? Kulinaria często są bagatelizowane i uznawane za coś, co prowadzi tylko do konsumpcji. Widząc radość jaką sprawia nam cotygodniowe gotowanie, postanowiliśmy odpowiedzieć na powyższe pytania i obalić mity. Dla nas kuchnia to nie tylko jedzenie. To poznawanie nowych smaków i kultur, dzielenie się wspomnieniami i zacieśnianie więzi, kłótnie, pot i łzy, a potem ogromna satysfakcja. Gotowanie nie musi być tylko pokrojeniem i przyrządzeniem produktów, może być pretekstem do rozwoju i szerszej współpracy. Długo zastanawialiśmy się, co może być wspólnym mianownikiem dla naszego zespołu, co połączy różne pasje
i energię. I tak powstał ten niezwykły projekt, zobrazowany okiem klubowych fotografów, dopieszczony zmysłem naszych degustatorów i przyprawiony literacką nutą

.
Projekt „Przez żołądek do rozumu” realizowany był w Klubie 123 od czerwca do listopada 2019, a owocem jest magazyn kulinarno – literacki.

 

 

Projekt dofinansowany w ramach Funduszu AKUMULATOR SPOŁECZNY, ze środków Programu FIO Narodowego Instytutu Wolności – Centrum Rozwoju Społeczeństwa Obywatelskiego.

Related Images: